Стари муцуни се точат за шеф на БФС

Още не се е разнесъл пушекът след оставката на Боби Михайлов и вече се нароиха кандидати от кол и въже за ръководната позиция.

 

Първи се обади Любо Пенев, който в социалните мрежи приветства „готовия за промени български футбол“. Чичовото бе кандидат за поста на последния конгрес, когато спечели 36 гласа, докато спечелилият Боби Михайлов бе с близо 400 повече. Любо е без работа от последния си престой в ЦСКА, когато абдикира защото ръководството не бранело достатъчно позициите на клуба пред БФС. Дори смятаният за основен поддръжник на Любо на конгреса - Гриша Ганчев, така и не заяви открито позицията си. Друг голям нападател без работа от много време насам - Наско Сираков, също сондирал опцията да оглави централата. Той отпадна от Изпълкома на последния конгрес, като изтъкна, че сам не искал да бъде там, защото предложенията му не се приемат от централата. Наско обаче е на космическо разстояние от авторитета и позициите, които имаше, докато бе ръководител в Левски при първия си мандат. Поведението му при събличането на Ивайло Петев на пресконференцията при представянето за треньор на Левски разочарова и малкото му останали поддръжници на „Герена“.

 

Още един голям футболист от 80-те - Лъчо Танев е готов да се пробва за президентския трон. Според хора от обкръжението му мениджърският бизнес не върви и той бил готов да смени амплоато. Това означава, че „де юре“ Танев трябва да се оттегли и от агенцията и да я прехвърли на свой приближен. Карето от големи футболисти се затваря с Димитър Бербатов, който след отказа от футбола, неуспешните опити да открие школа в София и напразните надежди да заеме ръководен пост в Юнайтед, се обърнал към варианта с футболната централа. Ексзащитникът Гошо Гинчев, който е съветник на спортния министър Красен Кралев, също имал нагласата, че е готов за отговорния пост след натрупания опит. Извън тази общност на популярни бивши играчи, единственият, който също имал готовност да се хвърли за поста е експрезидентът Валентин Михов, който бе член на настоящия Изпълком.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK