Левски

Триото в атака на Левски чупи рекорди по ефективност

„В атака, в атака, „сините“ в атака!“. Това е един от любимите рефрени на агитката на Левски. Треньорът на тима Петър Хубчев не се слави като любител на рискованата игра в атака. До този момент обаче не може да се оплаче от нападателите си, а същото важи и за фоновете. Статистиката показва, че от началото на 21 век Левски не е имал толкова ефективно трио в атака, ако погледнем мачовете до 21 октомври. До този момент Найджъл Робърта, Паулиньо и Станислав Иванов имат на сметката си общо 17 гола. През 2010 година когато на „Герена“ бе Гарра Дембеле, попаденията също бяха толкова. Французинът обаче имаше на сметката си 13, а останалите в атаката общо - 4.

 

В момента Робърта и Стаси са с по 6, а Паулиньо има 5. И в други сезони показателите са били близки, но пък са влизали в графата - срамни. Става въпрос за по 3, както бе през 2016 година. Тогава по толкова бяха вкарали Краев, Адениджи и Аниете. Да не говорим за трагичната есен на 2015 година, когато феновете се радваха и на 1 гол от страна на хората, които уж трябваше да решават мачовете. През миналото първенство Костов, Мариани и Кабрал успяха да вкарат общо 14 гола. От тях обаче 8 бяха дело на Костов. Дори и в шампионските сезони „сините“ не са имали толкова ефективно шампионско трио. Тогава головете бяха разпръснати между доста голям брой играчи.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK