Рилски спортист

В Самоков чакат нов кмет да вдигне Рилски спортист

Самоков също се нареди сред градовете, в които футболните бенове разчитат на по-добри дни за техните любими отбори след неделните общински избори. Рилски спортист изживява тежки дни и се срина до зоната на изпадащите в Югозападната Трета лига, където е предпоследен само заради по-добрата си голова разлика от Перун (Кресна), от който обаче има и мач по-малко.

 

„Няма да изпаднем и това мога да го гарантирам. Но със сигурност без подкрепа от общината Рилски спортист няма как да си върне позициите в българския футбол. С кмета Владимир Георгиев така и не успяхме да се разберем и да го накараме да погледне с подобри очи към футбола, а и към спорта в града въобще. В баскетболния клуб също се оправят общо взето сами, а какво да кажем за другите спортове. Вижте какво е дереджето на ските в Самоков, на биатлона... Положението е плачевно и се надяваме на нов кмет, който да го промени. С настоящия се видя, че няма как да се изгради силен отбор. Той не само не помага, ами ни и попречи да подпишем един важен спонсорски договор“, коментира председателят на УС на Рилски спортист Димитър Джоргов.

 

Основният опонент на Владимир Георгиев, който вече има два мандата зад гърба си, е Валентин Милушев от ГЕРБ и спортните хора в Самоков вече изразиха подкрепата си към него. Същото се отнася и за собственика на Локо (Пд) Христо Крушарски, който към момента единствен помага, за да може Рилецо да при съства на футболната ни карта. Следващият мач на тима е на 2 ноември, когато на ст. „Искър“ ще гостува Беласица.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK