ЦСКА

Англичани спасяват "червените" от Отабор

Престоят на Вив Соломон-Отабор в ЦСКА може да се окаже мимолетен. Така поне твърди медията the72.co.uk, която спряга крилото на националния отбор на Нигерия за Милуол още през януари. Искането за привличането на бързоногия футболист е на мениджъра Гери Роуът, който в момента води лондонския отбор. Двамата са работили заедно в Бирмингам в периода 2014-2016 и специалистът много добре познава качествата на нигериеца.

 

Соломон-Отабор пристигна в ЦСКА, след като сезонът вече беше започнал и много бързо успя да се наложи в първия състав. Въпреки това, досега приносът на крилото не е особено сериозен, като той допуска много брак в действията си. Нигериецът бе привлечен като свободен агент и подписа договор с „червените“ до лятото на 2022 година. Той обаче може да бъде продаден с много прилична печелба, ако от ЦСКА преценят, че няма да им свърши работа. Цената на Соломон-Отабор в момента е около 200 000 евро според сайта transfermarkt, но тя със сигурност трябва да се е вдигнала, тъй като той вече получава повиквателни за Нигерия.

 

Мулуол е закъсал в Чемпиъншип, като отборът в момента е на 17-о място във временното класиране. Мениджърът Гери Роуът е набелязал още за трансфери Жак Магома от Бирмингам, Ичеки Аня от Дарби Каунти, Матей Видра от Бърнли и Сам Уинъл от Шефилд Уензди.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK