Черноморец

Черноморец се хвали с трева като на Ман Сити

На стадион „Черноморец“ е положена нова тревна настилка. Отговорникът за поддръжката Николай Кацаров се похвали, че в аматьорския футбол никой няма такъв терен.

 

„Семето е тревна смеска, която е устойчива на утъпкване, води се RPR. Това е патент и никой не казва какви са семената. По първоначалните данни, които виждаме, има вид на хищно семе, което завзема празните пространства на терена и тревата много бързо запълва дупките, които остават след мачове, когато е по-влажен теренът“, поясни Кацаров пред „Черноморски фар“.

 

Той допълни, че тревната настилка е с много хубав и плътен и хубав цвят, което дава възможност на терена да се правят линии в помощ на страничните съдии и за телевизионни предавания.

 

„Тези семена се използват и от отбори в цял свят, като например английския Манчестър Сити, както и от почти всички отбори в Холандия. Сега навлизат и в България“, каза Кацаров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK