Миньор

Миньор входирал проекти за писта и осветление

Ръководството на Миньор Перник е входирало два проекта в министерството на спорта за своя стадион, разбра "Тема Спорт". Те са за лекоатлетическа писта и поставяне на осветление. Всичко обаче засега е в застой. Развитие може да има едва когато чуковете влязат в професионалния футбол. В момента Миньор е лидер в Югозападната Трета лига. Държавата на този етап отказва спонсориране на проекти за аматьорски клубове. Така че надеждата на жълто-черните е колкото се може по-бързо тимът да влезе във Втора лига.

 

Въпреки това от управата на перничани са входирали двата проекта, които, ако се наложи, може да претърпят промени.

 

Такива за втори път претърпя 13-ият кръг в Югозападната Трета лига. Той трябваше да се играе в събота, но заради местните избори бе отложен за 2 ноември (събота). И тогава обаче кръгът няма да се проведе, защото се очакват балотажи на доста от местата. Така ЗС на БфС в София взе решение срещите да се играят на 6 ноември (сряда). Това изключително много ще сгъсти и натовари програмата на отборите. Те реално ще са без футбол две седмици и половина.

 

От Миньор веднага организираха още една контрола. Преди дни чуковете направиха 0:0 с елитния Витоша Бистрица. За сряда (30 октомври) бе договорен мач с Марек Дупница. Срещата ще е в Перник от 15:00 часа. По този начин и в двата тима искат да запълнят празнотата и да поддържат игровия ритъм на своите състезатели.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK