Дунав

Новият кмет на Русе Пенчо Милков пред F24: Обичам Дунав и ще се опита да помогна на отбора

Новият кмет на Русе Пенчо Милков обяви ексклузивно пред Football24.bg, че обича Дунав и ще направи всичко по силите си отборът да бъде спасен.

Той обаче внесе важно уточнение, че за да се случи това ще трябва да се намерят сериозни спонсори, които да осигуряват голяма част от годишния бюджет на отбора.

"Общината е давала до момента по 270 хиляди лева годишно на Дунав и мога да гарантирам, че отборът ще продължи да получава тази сума. Ще проверя след встъпване в длъжност дали сумата може да бъде и увеличена", обяви новият градоначалник, който ще влезе в длъжност до броени дни.

"Честно казано не съм запознат толкова със ситуацията, но по това, което чувам в момента бюджетът на отбора е 2 милиона лева годишно. Невъзможно е Община Русе да извади такива пари, това е ясно. Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага".

"Доколкото съм запознат ситуацията в отбора е тежка и наистина съжалявам за това. Истината е, че аз обичам Дунав Русе и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката".

"Вероятно ще имам срещи с ръководството на клуба и ще видим какво ще се прави". 

Запитахме и г-н Милков за публичната подкрепа на отбора спрямо кандидата и негов основен конкурент на кметския пост - Диана Иванова, която бе издигната от ГЕРБ. 

"Да, видях какво се случи, но предпочетох да не го коментирам. Мисля, че това беше против правилата на УЕФА, но всичко е в миналото. Не тая лоши чувства към никого".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK