Спартак (Плевен)

От Спартак (Пл): Жертва сме на тенденциозно съдийство

Плевенският Спартак загуби с 0:1 в Ловеч от Черноморец (Балчик), а ръководството на тима обвини за това съдията. Единственият гол в срещата падна след дузпа, реализирана от Васил Калоянов.

 

„Ако дузпата, която Ивелин Занев отсъди в полза на Черноморец, е реална, то по-късно трябваше да свири две също толкова чисти за Спартак. Не го направи, а и доста други негови решения бяха неадекватни“, категоричен е помощник треньорът на плевенчани Петър Ванков. Според него след червения картон за черноморския защитник Тодор Таушанов в 17-ата минута, отсъжданията на рефера са били чиста компенсация в полза на състава от Балчик. Бившият капитан на Спартак не само не оспорва червения картон в края на мача за плевенския бранител Лъчезар Ковачев, но го смята за напълно заслужен.

 

„Категоричен съм, че Спартак е жертва на тенденциозно съдийство. Ощетиха ни и в предишните ни мачове. Нямаме пари, нямаме лоби и сме лесна плячка. Друг е въпросът, че не сме подготвени за участие във Втора лига. Наясно сме с недостатъците си и за тях сами сме си виновни. Няма как да виня Черноморец (Балчик), който си спечели мача. Не е нужно обаче съдиите да се нагаждат спрямо съперниците ни“, заяви Петър Ванков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK