България

Лечков отсече: В момента аз съм президент на БФС!

Йордан Лечков недвусмислено обяви, че той е временно изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз. Той направи това по време на гостуването си в сутрешния блок на bTV. На въпрос, дали трябва да бъде изписан на ТВ екрана като президент на БФС, той обяви, че е точно такъв: „временно изпълняващ”.

 

 

„Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - категорично. Не, отказ писмено не съм правил. Устно не съм се отказвал. Да съм ви подвеждал някога? Аз съм дошъл тук, за да кажа каквото знам и мисля, отказвам да отговарям кой какви мераци има”, сподели Йордан Лечков.

 

 

„Има стенограма, аз съм достатъчно лоялен човек. Извадете ми един човек, който да каже, че аз съм го излъгал. Това са вътрешни неща. Има устав и аз действам по устав. Категорично не съм подавал оставка. Колко по-ясно да го кажа? Предприел съм действия по устав, по закон.”

 

 

„Категорично не съм подавал оставка. 14 години съм първи вицепрезидент и продължавам да бъда такъв. Никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме?” - каза още Лечков.

 

 

„Спазвам законите на България. Не коментирам кой взе решението за Касабов, който го е взел да си носи последствията. Това са част от нещата, когато говорим за карти. Сега няма да вадя картите. Има си ред,  по който е редно да се постъпи. Аз не се боря за нещо. Не е имало гласуване. Аз съм налице, аз не се крия, няма за какво да се крия. Всичко правим, но не говорим за футбол. Не съм забелязал външно влияние при вземането това решение. Уставът е категоричен”, добави Йордан Лечков.

 

 

„Разговаряте с временно изпълняващият президент на БФС. Уставът е ясен, първият вицепрезидент. Не ме подценявайте, особено юридически. Аз си имам кабинет. Пред вас съм, говорим си това, което ме питате. Ваш колега питал какво правя на базата, все още отговарям за националния отбор.”

 

 

Относно загубата от Парагвай с 0:1 Йордан Лечков каза: „За съжаление, изхарчихме още едно име. Ние сме финансово обезпечени. Когато има мач, кой да отговаря. Все някой носи отговорност. Нямаме достатъчно класа. Един човек, който вкара гол, струва 28 милиона лева в момента. Цялото ръководство на Парагвай си прави снимки с мен 1 час.”

 

 

„Имаме си прекрасни отношения с колегите. Винаги стоя там, видяхме се с г-н Кралев. Не съм изолиран, в никакъв случай. За да е ясно, оставка се подава по нашия ред, тя не се коментира.”

 

 

Той заяви, че Конгрес за избора на нов президент на БФС ще има, когато 1/3 от клубовете го поискат. "Много интересен въпрос. Ако някой иска да има конгрес, има си ред. 1/3 от клубовете трябва да го поискат. Това е начинът за конгрес, няма друг. Защо да има безвластие? Има закон. Някои решения подписвам аз. За другите подписи не отговарям. Каквото е необходимо го подписвам. Много искате да знаете! Достатъчно ви казах! Това, което зависи от мен, аз го подписвам", каза още Лечков.

 

 

 

"Не сме доволни от резултатите, които показва националният отбор. Иначе в личен план трябва да си прави операция на коляното, която беше планирана. Сега му е времето. Контузията е стара", каза още Лечков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK