ЦСКА

ЦСКА дава нов договор на Пинто

ЦСКА ще предложи нов договор на халфа си Рубен Пинто, научи „Меридиан Мач“. Сегашният контракт на халфа изтича в края на юни 2020 г. и от Нова година португалецът може да преговаря официално с всеки клуб, където да премине като свободен агент. На „Армията“ обаче са взели решение да се обвържат с Пинто за поне още две години, а не да го оставят да си тръгне без пари. Новият договор не означава, че Пинто ще остане общо 6 години в ЦСКА, тъй като той вече играе четвъртия си сезон за „червените“. Той обаче ще може да бъде продаден на друг клуб, като пазарната му цена в момента върви около 2 милиона евро, но клубът би се разделил с Пинто и срещу по-малка сума.

 

Рубен Пинто бе изпаднал в немилост при Люпко Петрович и не попадаше дори в групата за мачовете, но бе реабилитиран при Милош Крушчич. Дали заради контузията на Жанио Бикел или заради добрите си игри, португалецът е сред най-стабилно представящите се футболисти на ЦСКА в последните мачове и сред тези, които навъртат най-голям километраж на терена. Пинто е много близо и до подобравяне на рекорда на Маркиньос, който е чужденецът с най-много мачове с червената фланелка. Бразилецът с български паспорт има 115 мача за ЦСКА, а Рубен Пинто има до момента 94, но може да подобри това постижение до края на този сезон.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK