България

Голяма изненада и шок: Попето спира с националния отбор след мача срещу Чехия

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов обяви, че утре ще изиграе последния си мач за България. Попето ще приключи кариерата си с представителната фланелка в утрешния мач с Чехия от квалификациите.

“Надявам се утре да играя, тъй като сега обявявам пред вас, че това ще бъде последния ми мач в националния отбор. Класирахме се за плейофите за Евро 2020, значи сме успели да направим нещо. Аз давам път на младите. Аз съм на 32 години и моя път съм го извървял. Бил е доста трънлив, но съм го минал. За нищо не съжалявам. Така съм го почувствал и затова така ще направя. Ще се концентрирам в клубния си отбор и ще бъда най-големият фен на националния отбор. Не съм пропуснал лагер 12 години. При мен няма тука ме боли, там ме боли и да не идвам на лагери. Дано и след мен има такива. С моето оттегляне напрежението ще спадне и момчетата ще покажат истинското си лице. Обмислях това решение след мача с Англия, но чаках да минат двубоите и отборът да е на бараж. Един мъж трябва да си държи на думата, така че няма да се отметна от думите си", каза Попов.

Ако утре Попов вземе участие в срещата с Чехия, той ще запише 91 мача с представителния тим. Дебютът му е през 2007 година, когато Димитър Пенев го вика за контролата с Уелс.

Снимка: дневник

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK