Дунав

Доскорошният шеф в Дунав: Каузата на Ахмедов е 100 000 лв., отива в голям отбор

Клаузата на нападателя на Дунав Ахмед Ахмедов е 100 000 лева, а съвсем скоро неговият трансфер ще бъде обявен официално. Това призна пред „Меридиан мач“ доскорошният шеф на русенци д-р Симеон Симеонов.

 

„По принцип не искам да говоря по тази тема, но уважавам вашата медия. Истината е, че клаузата на Ахмед е за около 100 000 лева. Всеки, който го иска, може да я плати. Въпросът е самият футболист да си избере нов отбор. Признавам ви, че го искат всички големи клубове и след Нова година той ще заиграе в един от тях“, каза д-р Симеон Симеонов. На въпрос дали това ще е ЦСКА или Левски, той коментира: „На „Армията“ Али Соу е безалтерна-тивен, но той може да бъде продаден. Според мен Ахмедов ще е добра негова алтернатива, защото е много добър с гръб към вратата, истински таран е. Такъв например не е Тони Уот, които е по-раздвижен. Колкото до Левски, там конкуренцията е много голяма, тъй като имат Найджьл Робърта. Станислав Костов и Дени Алар, който е под наем“. Д-р Симеонов се върна и на трансфера на Ахмедов от Поморие в Дунав. „Ние рискувахме с него, но се оказа, че този риск е бил оправдан. Взехме го с изтичащ договор по изричното желание на Ма-лин Орачев, който му е бил треньор 5 години“.

 

Той се върна и случващото се в Дунав. „Всичко в клуба е наред. В други отбори в елита има много по-големи финансови проблеми, но всички говорят за случващото се в Русе. Мога да ви уверя, че всичко е наред. Заплатите са платени, оставам само една или две премии. Отидете в Русе и вижте какъв терен открихме. Смея да твърдя, че базата ни е сред най-добрите, веднага след тези на Лудогорец и Ботев (Пд). Отказах се, защото нямах никаква подкрепа. Българският футбол е като уличен бой -няма никакви правила“, завърши д-р Симеонов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK