Миньор Вихрен (Сандански)

Възелът на Югозапад стана много затегнат

До края на есенния дял в Югозападната Трета лига остават два кръга, които може да затегнат още повече възела в битката за върха. В момента той е доста дебел, като в него са вплетени амбициите на поне 5 клуба, които не крият надежди да се преборят за директна промоция при професионалистите.

 

Доскоро Миньор бе смятан за самотния бегач на дълги разстояния, но покрай местните избори тимът взе, че се спъна няколко пъти. Особено тежко бе падането в събота, когато перничани бяха разбити у дома с 0:3 от Септември Симитли. Така воденият от Спас Стоименов отбор се доближи само на точка от чуковете. Той е бивш футболист на перничани. Септември (32 точки) единствен продължава без поражение през кампанията, като това бе първо за Миньор (33 точки). На пункт зад лидера е и Вихрен Сандански. Възпитаниците на Здравко Лазаров обаче имат мач повече, тъй като още не са почивали. Четвърти се нарежда Спортист Своге (28 точки). Същия актив има и Оборище Панагюрище. Воденият от Танчо Калпаков тим също е с двубой повече и му предстои да почива.

 

Спортист ще дебне всяка грешна стъпка на Миньор и Септември, като същото важи и за Вихрен. При шоколадите личат имената на куп опитни футболисти със сериозен стаж в елита - Дарко Савич, Борко Стойчев, Томи Костадинов, Владимир Каптиев. Начело на отбора е Александър Манолов, но не малка роля при кадруването играе и Дарко Савич. Сърбинът дърпа конците не само на терена, но и в съблекалнята. Септември също разчита на доказани бойци като Борислав Хазуров, Марио Топузов и Евгени Тунтев, като именно първите двама поставиха Миньор на колене в събота в Перник. Електричката дърпа Вихрен с не по-лоши изпълнители, които спокойно могат да играят пак в Първа лига, както са го правили - Даниел Златков, Валери Георгиев, Александър Якимов, Атанас Чепилов...

 

Реално с най-млад и неопитен състав е лидерът Миньор, на който в следващия кръг предстои много тежко изпитание -гостуване на Беласица в Петрич. Комитите заедно с Кюстендил могат да объркат сериозно сметките на претендентите и на свой ред да посегнат към челните места. Юри Васев обаче достатъчно много е врял и кипял в родния футбол, за да знае как да накара чуковете да бият, и то здраво.

 

А битката напролет обещава да е още по-свирепа, като доста често в нея ще влизат и ударите под кръста, за каквито сигнали имаше още сега - пари в куфарчета, помощ от съдиите. Въобще класическа картина за най-силната Трета лига.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK