Пирин Благоевград

Фийни: Ще взема британци в Пирин

Новият старши треньор на Пирин Благоевград Уорън Фийни заяви, че за него е чест да поеме тима, от който за големия футбол е излязъл Димитър Бербатов.

 

38-годишният северноирландец, който подписа договор за следващите 18 месеца, направи вчера първа тренировка с орлетата. В събота ще е дебютът му срещу Струмска слава. Днес в 13:00 часа ще бъде официалното му представяне на стадион "Христо Ботев".

 

"Имаме доста голям състав и е важно всеки един от играчите да разбере моите изисквания и очаквания още от първата тренировка. Вече се срещнах със собствениците и те ми гласуваха доверие. Вълнувам се от това ново предизвикателство. Възможността да се върна в професионалния футбол беше прекалено добра, за да я отхвърля", коментира фийни за "Белфаст Телеграф". Той говори и пред Би Би Си.

 

"Пирин има доста добра школа, от която е излязъл футболист като Димитър Бербатов, но аз ще преценя качествата на играчите от състава в следващите два мача. Ако се наложи да правим промени през януари, ще ги направим. Важно е да спечелим оставащите ни два мача, а след това ще се завърна в Северна Ирландия до началото на зимната подготовка. Това време ще бъде много важно, за да оформя щаба ми, както и да направя план за бъдещето и да реша дали да вземем играчи от Великобритания", допълни специалистът. фийни се радва, че е получил възможност да работи зад граница.

 

 

"Едно от нещата, за които съжалявам като футболист, е, че не играх в Европа. Имах оферта от Малта в края на кариерата ми, но нещата се провалиха в последния момент. Знам, че ще бъде много различно от всичко, с което съм свикнал, но културата и техническата природа на европейския футбол винаги са ми харесвали", каза Фийни.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK