Левски

Левски се бори с клубове от три страни за Славчев

Левски не е единственият отбор, който потрива ръце от възможността да се възползва от положението на Симеон Славчев в Карабах. Вчера в Азербайджан обявиха, че той твърдо ще се раздели с отбора преди Нова година. Азерите дори вече го броят за сигурно попълнение на „Герена“, след като в понеделник стана ясно, че той е получил оферта от „Герена“, за да продължи кариерата си. Някои медии в бившата република на СССР дори избързаха да обявят, че Славчев вече е свободен агент, след като е разтрогнал договора си с Карабах. До този момент обаче подобно нещо няма. Славчев все още е играч на азерите, с които има договор до 2021 година. Той обаче не влиза в плановете на Курбан Курбанов. Специалистът дори му е позволил да започне преговори с други клубове. Това е станало преди да се присъедини към лагера на националния отбор за контролата с Парагвай и квалификацията с Чехия.

 

Източници от „Герена“ признаха, че ръководството се е възползвало от това решение на Курбанов. Не е ясно обаче дали Славчев ще приеме офертата на „сините“, която се твърди, че наистина е била доста добра. Причината за това е, че Левски има сериозна конкуренция. Към Славчев интерес са афиширали клубове от още три страни - Португалия, Турция и Русия. На „Герена“ пък едва ли ще се хвърлят в лудо наддаване. Особено, когато трябва да се надпреварват с клубове от югозиточната ни съседка или руски. Причината е, че там се дават луди заплати в сравнение с родната действителност. Говори се, че именно отказ за по-висока заплата е отказала Ахмед Ахмедов от възможността да премине на „Герена“. „Сините“ са били категорични, че той влиза в определени параметри и няма как да му дадат повече пари, за да не поставят в по-лоша ситуацията собствените си футболисти. 

 

Самият Славчев пък не е бързал да дава отговор. Той ще изчака, за да помисли по-сериозно за бъдещето си. Не е ясно също дали от Карабах наистина ще го пуснат без пари, както се очаква. Възможно е азе-рите да се заинатят и да поискат да изкарат нещо от него за сбогом.

 

Не тайна обаче, че Славчев бе един от най-големите любимци на Петър Хубчев по времето му на национален селекционер. Настоящият треньор на „сините“ разчиташе на него в 17 мача. Повече има само Ивелин Попов - 19.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK