България

Попето предложи Ники Михайлов за капитан

Вратарят на Левски Николай Михайлов е един от предложените от Ивелин Попов за нов капитан на националния отбор след отказването му. След победата над Чехия в София с 1:0 Попето обяви, че е разговарял сьс селекционера Георги Дерменджиев за това кой да носи лентата за в бъдеще. Нападателят е обявил пред специалиста имената на четирима. Един от тях е бил именно стражът на сините. Михайлов бе капитан преди Попето. В последните години обаче футболистът на Ростов бе неизменно с лентата.

 

Както е известно, на пресконференцията преди двубоя с Чехия Ивелин разкри, че слага край на кариерата с държавния тим след 12 години и 91 мача.

 

Според запознати Дерменджиев сам ще реши кой да носи лентата, без да има гласуване от играчите.

 

В същото време друг от националите - Петър Занев (34 г.), обяви пред медиите в Русия, че неговото поколение в тима се е провалило. Част от него са Попето, Бодуров, Манолев, Бандаловски и др.

 

"Решението на Ивелин беше неочаквано за всички нас. Той дълго време беше капитан на отбора, но ние като цяло не успяхме да запишем добри резултати в тези квалификации, а и в предишните. Той сам каза, че дава път на младите и това си е негово лично решение. Уважаваме го много, макар че за нас е огромна загуба неговото отказване, защото губим лидер и играч с огромни качества. Но така е във футбола - ветераните си отиват, идват младите момчета на тяхно място. Той играе в Русия, аз също съм играл там и знам колко е трудно да пътуваш хиляди километри, до-като другите почиват. Той можеше да направи разликата винаги. Надявам се, че федерацията ще го почете подобаващо, той го заслужава. Сега вече треньорът ще реши кой ще е капитан на неговото място. Не мисля, че този въпрос е най-важен сега, трябва да го помним като голям лидер, който даваше всичко от себе си винаги. Липсата му ще се усеща, защото сега нямаме играчи като Христо Стоичков, Боби Михайлов, Емил Костадинов, които бяха звездното поколение от САЩ'94. После дойдоха другата вълна с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, подпомагани от Красимир Балъков. Те оставиха дълбока диря, докато нашето поколение се попровали", заяви Занев пред "РИА Новости".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK