Вижте урните за жребия за Евро 2020

След края на квалификациите за Евро 2020 стана ясно и разпределението на отборите по урни за жребия, който ще определи групите за финалния турнир. Шестте водачи са Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия. Тези тимове не могат да се паднат в една група на жребия, който ще бъде теглен на 30 ноември в Букурещ.

 

 

 

 

Във втора урна попаднаха отборите на Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия. Трета урна събра Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия. В четвърта урна сигурните отбори са Финландия и Уелс, а останалите 4 тима ще са победителите от баражите в Лигата на нациите, в които ще участва и България.

 

Интересното е, че група “В” е почти изцяло окомплектована. В нея съперници ще са Белгия, Дания и Русия. Това стана ясно, след като Германия победи Северна Ирландия и зае първото място в своята квалификационна група. Германия, както и Италия, Англия, Испания и Русия са сред страните, които ще домакинстват на мачове от Евро 2020, затова не могат да са в една и съща група.  Украйна пък ще бъде размината с Русия по политически причини и така единствената свободна опция за руснаците от първа урна е Белгия.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK