България

БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти

Разследването на колегите от БТВ продължава с пълна сила! 

 

Както е известно, снощи от БТВ разкриха, че са изхарчени огромни средства за за закупуване на екипировка по програма за детско-юношески футбол.

 

Днес стана ясно, че ММС е отпуснало 2 млн. лева, които са усвоени от футболната централа за лагери и подготовка на футболни таланти в периода 2016 и 2017 година.

 

Поне два от хотелите, където се провежда подготовката на младите футболисти са свързани с висши ръководители на БФС. През април 2016 година спортното министерство и БФС подписват договор за отпускане на 1 млн. Лева за развитието на детско-юношеския футбол. В края на същата година са отпуснати още 1 150 000 лева.

 

Голяма част от средствата (1 630 780 лева) са изразходвани за лагери на юношите. Разследването показва, че част от хотелите, където са настанявани младите футболисти са свързани с Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

 

Лечков притежава, чрез съпругата си, хотел „Спорт Палас“ в Сливен, а Фурнаджиев е собственик на „Белведере Холидей Клуб“ в Банско.

 

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов обясни, че хотелите са избрани от комисия на база постъпили оферти.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK