Ботев Пловдив

Ботев (Пд) започна преговори с Любо Пенев, кани го да замени Феро начело на тима от Нова година

Ръководството на Ботев (Пловдив)е осъществило контакт с Любослав Пенев, за да проучи възможността той стане треньор на „жълто-черните“ от Нова година, пише "Меридиан мач". 

От клуба потвърдиха пред изданието информацията, но на този етап никой не е в състояние да даде повече подробности. Ясно е обаче, че легендата е фаворит за заместник на Ферарио Спасов.

Настоящият треньор и неговият щаб подписаха контракти, които изтичат през декември. Ръководството е доволно от това, че те успяха да стабилизират тима след кризата при Желко Петрович, но не се е отказало да заложи на голямо име, с което да преследва още по-високи цели в дългосрочен план.

При едно от последните си изявления пред медиите Спасов каза, че ако са доволни от работата му, може да остане на поста. Той обаче бе декларирал преди това, че не иска повече да се занимава с мъжки футбол и предпочита да се концентрира върху децата от академията на „жълто-черните“. Ангажирането му с представителния тим бе жест към ръководството, с който да помогне в тежък момент.

До известна степен препъни камъкът при разговорите с Любо Пенев са финансовите условия, като не става въпрос толкова за личните изисквания на Ел Голеадор, колкото за високия стандарт, който той носи със себе си. Той включва изисквания към условията на подготвителните лагери, цялостното обезпечаване на тренировъчния процес и селекцията. 

Шансовете обаче да се постигне разбирателство не са никак малки и е реално да се очаква, че още преди Коледа може да се стигне до споразумение.

Снимка: Топспорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK