Ръст на онлайн залозите сочи изследване на BGBets

Над 1,5 млрд. души участват ежегодно в хазартни игри, а над 4 млрд.са опитвали късмета си поне веднъж. И докато част от букмейкърскитекъщи и лотариите приемат залози единствено във физическипунктове, други успешно съчетават наземния хазарт с онлайнплатформи. Тази декада се оказа изключително успешна закомпаниите, подвизаващи се в интернет, тъй като броят на залагащитеонлайн се увеличи драстично, дори неколкократно.

 

Връхна точка за онлайн индустрията бе достигнат през 2017 г., когатообщият пазарен дял доближи 50 млрд. Повечето залози се правят навидео слотове, но и спортните залагания не им отстъпват. Бързияттемп на развитие доведе до появата на нови предложения вплатформите, с което изборът пред обикновения потребител беувеличен. Разработват се апликации за телефони, вграждат сеинструменти за подсигуряване на печалбите, а регистрацията в порталза залози отнема отрицателно време, стига да сте пълнолетенгражданин.

 

Статистика, проведена в САЩ, показва, че 64% от живущите зад Океана са участвали в различни хазартни игри през последнатагодина. Друго проучване сочи, че над 25% от играчите въвВеликобритания разчитат основно на онлайн платформи, което водидо значително увеличаване на тамошния пазар. Сред най-разпознаваемите хазартните брандове на Острова са Bet365, WilliamHill и Betfair. Лидерската позиция в сферата на хазарта и през 2019 г.бе окупирана от Австралия, където около 80% от възрастните редовнозалагат и все по-често в интернет. До страната-континент седоближават Сингапур и Макао, а европейските Ирландия, Италия,Финландия и Испания остават малко по-назад в класацията. ВъвВеликобритания около 75% от възрастните са участвали в хазартниигри минимум един път в живота си.

 

Експертите от сайта bgbets.com информират за значителен ръст назалозите по родните ширини. През последната година са зачестилиоплакванията от хазартна зависимост, която се нарежданепосредствено до употребата на алкохол и наркотици. Справка отдържавната комисия ни информира за нови легализирани оператори,част от тях с български собственици, а други с чуждестраннауседналост. Еврофутбол се славеше с огромна преднина прединтернет платформите, но в последните 4-5 години тази статистика беизцяло нарушена. Покачва се броят на онлайн залозите, като по-голяма е бройката на участниците в узаконените компании.

 

Най-податливи към хазартна зависимост са току-що навършилитепълнолетие, следвани от възрастовата граница 24-30 г. Проучване наамерикански учени сочи, че 57% от залагащите са жени, като най-често прибягват до казино игри или лотарийни билети. Мъжетеучастват най-вече в спортни залагания, но се покачва и броят на покериграчите.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK