България

Фурнаджиев разкри: Временно президент на БФС е Касабов, с Лечков си направихме отвод при гласуването

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори по актуални теми, свързани с централата и футбола ни. Той заяви, че Михаил Касабов е избран временно за президент на Съюза.

 

 

"Временно изпълняващ длъжността президент на БФС е Михаил Касабов. Да, има словесни престрелки, но това е - Касабов е вписан в Търговския регистър. На въпросното заседание, на което той беше избран, освен членовете на Изпълкома, присъства и цялата администрация. Имаше и секретар, който води протокола. Гласуваше се явно. Всички единодушно избрахме Касабов. Аз и Лечков си направихме отвод. Подписа се протокол в присъствието на всички", каза Фурнаджиев пред БНТ.

 

 

"В четвъртък е насрочен Изпълком, на който ще бъде взето решение и за конгреса. Ще се обсъди и ситуацията с изявленията на Лечков. Няма как да не се свика конгрес. Има диспут вътре в Изпълкома, това е колективен орган, водят се непрекъснати дискусии. Аз искам още февруари да има конгрес. Не бива да се отлага за по-късно.

 

 

Предстоят баражи на националния отбор, имаме шансове да се класираме на Евро 2020. Ще играем срещу отбори от нашата черга. Имаме шансове за класиране", допълни той.

 

 

"Ние сме единствената държава в Европа, която избира президент от толкова много клубове. Организирането на конгрес - да се съберат 700 представители на отборите в една зала, не е лесно. Това е решението, което е взето преди доста години (б.р. - на конгреса всеки от близо 700-те клубове да има глас). Това е уставът на организацията. Той може да бъде променен от конгреса. Ако се прецени, ще се гласува. Тези клубове, които трябва да гласуват за това да отпадне правото на глас, не биха гласували против себе си, все едно гласуват да отпадне правото им на глас при провеждането на конгреса. Малки, големи, това са 700 клуба", обясни още Атанас Фурнaджиев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK