Хебър (Пз)

Президентът на Хебър: Докато не ги извадят, няма да продължим участие

Спортният директор на Локомотив София Бойчо Величков и синът му са основните виновници за боя в ложата на стадиона в квартал "Надежда", а действията от страна на официалните лица и феновете на домакините са били предварително организирани.

 

Това твърдят от ръководството на Хебър. Най-постра-дал при сбиването е братът на президента на пазарджиклии Иван Папазов. Красимир Папазов е със счупен нос и съмнения за пукната скула. Иван е категоричен, че докато Локо не бъде изваден от групата, тимът му няма да продължи участие в шампионата.

 

"След като вкарахме третия гол, се зарадвахме. Поздравихме се с брат ми и жена ми. Това вече провокира Бойчо Величков и сина му. Аз не знам защо не сложиха някаква табела, че нямаме право да се радваме... На Бойчо Величков синът му, който казва, че нищо не е направил, провокира и тръгва към брат ми... Най-големият виновник за цялото нещо е Бойчо Величков! Той се води спортен директор. Той е длъжен да осигури безопасността на отбора!", категоричен е президентът на Хебър Иван Папазов.

 

Според свидетели от лагера на гостите атаката срещу тях е била предварително организирана. За секунди охраната изчезва, заключват се вратите и хората от Хебър са избутани по стълбите към паркинга, където ги чакат маскирани и въоръжени с боксове и прътове мъже.

 

"Бяхме избутани от Бойчо Величков, неговия син и още някаква група хора. Бяхме изтикани първо по стълбите, заключиха вратата, сложиха шаловете и маските и започнаха да ни налагат долу на паркинга. Нямаше никаква охрана", разказва директорът на ДЮШ на Хебър Спас Спасов.

 

"Започнаха да ни нападат. Към мен, към госпожа Папазова, която също беше на събитието. С неприлични жестове, без ние по никакъв начин да сме провокирали това нещо", свидетелства Венелина Георгиева пред bTV, която също е присъствала на мача.

 

От ръководството на Хебър настояват за най-строги санкции и изваждане на Локомотив София от второто ниво на българския футбол.

 

"Един отбор трябва да се извади от групата за назидание! Как аз да обясня на моите фенове, на феновете на Хебър, да дойдат на мачове, като нас ни бият като магарета?! Ще кажа и на кмета на Пазарджик, че докато не ги извадят, ние няма да продължим участие", заяви Иван Папазов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK