Спартак (Варна)

Спартак (Вн) пак остава без треньор

Димитър Трендафилов обяви, че неговите ангажименти като старши треньор на мъжкия тим на Спартак Варна приключват след двубоя с Нефтохимик в събота и след това ще продължи работата си с подрастващи в школата. 52-годишният специалист разкри, че основната му задача и занапред ще е да произвежда футболисти за представителния отбор. Според Трендафилов Спартак ще започне да побеждава във Втора лига, когато духът на играчите бъде равен на този на феновете.

 

 

"Искам да уточня, че моят ангажимент към първия отбор е до края на годината. Така че аз не се чувствам като старши треньор. Аз съм обикновен редови член на голямото семейство "Спартак", включващо хиляди фенове, деца и техните родители.

 

В професионалния ни футбол в момента има много интриги и мръсотия. Докато децата са чисти и искрени. Когато работя с тях, се чувствам жив, щастлив съм, дори когато ме ядосат. И ако не ги видя няколко дни, адски ми липсват.

 

Затова моето желание, дело и задача е да произвеждам футболисти за представителния тим. Неслучайно срещу Кариана пуснах 16-годишно момче да направи своя дебют при мъжете. Срещу Нефтохимик ще пусна и 14-годишен. Знам, че не са готови за големия футбол, но това е послание и знак към другите деца, че обучението има смисъл и продължение", каза Трендафилов пред petel.bg. "Спартак ще започне да побеждава, когато духът на играчите е равен на този на феновете. Аз друга рецепта не знам".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK