Славия

Славия гони рекорд по червени картони

В гостуването на Ботев (Вр), спечелено с 2:0, седми играч на Славия бе изгонен от началото на сезона. В случая това бе десният бек Христо Попадийн, но въпреки че играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко, „оелите“ успяха да победят. Честотата на червените картони обаче би трябвало сериозно да притеснява Златомир Загорчич и щаба му. От началото на сезона отборът му не може да изкара средно и три мача без да има отстранен играч. Такава честота на червените картони не е имало никога в историята на клуба. Досега най-много изгонени слависти имаше през сезоните 1999/00 и 2007/08 - по деветима. Повече от сегашния сезон бяха и през 2016/17 - осем. През всички тези първенства обаче, когато броят на мачовете се раздели на този на картоните, се вижда, че сега славистите са много по-груби. Ако се запази темпът на изгонванията до края на сезона, тимът на Загорчич вероятно ще натрупа 13 червени картона. Не е ясно само колко мача ще изиграят „белите“ дотогава, тъй като ако са в ТОП 6 ще бъдат 36, а ако са в долните осем, могат да бъдат и 34. Абсолютно сигурно е обаче, че 13 червени картона не е имал нито един тим от елита досега. Антирекордът се държи от Велбъжд (Кн). През сезон 1999/00 този отбор получи 12 червени картона - или средно по един на всеки 2,5 мача.

 

През настоящия сезон от Славия бяха гонени Димитър Велковски (3 пъти), а по веднъж червения цвят видяха Антонио Стерякис, Христо Попадиин, Славчо Шоколаров и Николай Дюлгеров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK