Барселона

Меси разкри как е подобрил техниката си при изпълнението на преки свободни удари

Суперзвездата на Барселона Лео Меси разкри как е подобрил техниката си при изпълнението на преки свободни удари. 

 

През миналия сезон аржентинецът вкара 6 гола от 41 опита, но през тази кампания вече има 4 попадения в Ла Лига от статични положения. 

 

"Преди ги изпълнявах без да се замисля. Опитвах се да прехвърля стената и да вкарам топката в мрежата", започна Меси. 

 

"Това беше преди да започна да ги упражнявам, да си създавам навици с позиционирането, стъпките и как ударям топката. Опитвах се да използвам крака си по различен начин и да видя какво ще се получи." 

 

"Преди не разучавах противниковия вратар. Това ми пречеше, когато трябваше да стрелям или излизах сам срещу него." 

 

"Имаше ситуации, в които имах съмнения как да постъпя. Съмненията те карат да правиш грешки." 

 

"Сега изследвам противниците повече. Гледам статичните положения и изучавам дали има движение преди изпълнението, дали трябва да направя крачка, как да реагирам, как блокира стената", коментира суперзвездата на Барселона. 

 

"Гледам и други добри изпълнители на преки свободни удари, но всеки играч си има собствен начин и е трудно да копираш някой друг." 

 

Меси коментира и начина си на изпълнение на дузпи. 

 

"Изпуснах много дузпи и това ме притесняваше. Исках да стана по-добър и начинът, това да се случи, беше да тренирам повече и да проучвам съперниците - точно както те го правят." 

 

"Вратарите са много по-бързи, много по-подготвени, имат повече сила в краката, което означава, че в момента е по-трудно да изпълняваш дузпи." 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK