Левски

Собствениците на Левски обявиха колко пари са дали за клуба

Един от собствениците на Националната лотария - Димитър Ганев, който присъства на срещата между ръководството и феновете на Левски, разкри, че новите собственици са дали около 24 млн. лева, откакто са влезли на “Герена”, а две фирми - Виваком и Главболгарстрой, ще съдят Левски за над 6 милиона лева.

 

“Основните питания са относно финансирането на Левски. Ние сме в клуба за по-малко от 11 месеца. В този срок от компании, свързани с Божков и Нове холдинг, са постъпили малко под 19 милиона лева. Говорим за спонсорство и дарения. Има и още едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е от Националната лотария. До 2023 година ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, а може и да се опростят, което е по-вероятният вариант. Това беше основният въпрос към темата за финансирането на Левски и дали е задлъжнял повече. Към момента са погасени 7 348 000 лева стари задължения от преди да дойдем ние. Те са към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти и т.н. Левски има споразумение с НАП за разсрочане, по което спазва абсолютно всичко и НАП може да го потвърди. Левски е абсолютно платежоспособен и няма просрочени задължения. Не се притеснява от своите кредитори, които имат стари неща. Непрекъсното се получават писма от мениджъри и бивши футболисти. Смятам, че няма кой да каже, че Левски му дължи пари”, каза Ганев, който обяви, че две фирми ще съдят сините за над 6 млн. лева, а това бе казано и от формалния собственик на сините Георги Попов.

 


“Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева. Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим”, казаха Георги Попов и Димитър Ганев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK