Миньор 1919 (Перник)

Миньор (Перник) има ново ръководство

Днес се проведе отчетно-изборно общо събрание СНЦОП ФК Миньор (Перник). По време на събранието бяха приети нови членове на сдружението. В дневния ред бяха гласувани и избрани нов Управителен и Контролен съвет на сдружението. Новият Управителен съвет се състои от петима души. В него влизат представители на общинската администрация, на бизнеса и на феновете на футболния клуб, а именно: Ангел Вангелов, Ангел Христов, Валери Минев, секретарят на общината Мартин Жлябинков и Станислав Добрев.

От длъжност, но не и от отговорност бяха освободени досегашният председател на Управителния съвет, както и финансовият контрольор, тъй като същите не присъстваха на събранието и не представиха отчет за извършената от тях дейност.

“Една от целите на днешното общо събрание беше да приеме отчета на досегашния Управителен съвет и досегашния финансов контрольор на клуба. С най-голямо съжаление искам да споделя, че за мен е недопустимо и неприемливо досегашният ръководен орган да не представи отчет за дейностите, извършени по време на управлението им“, сподели Мартин Жлябинков на дадена пресконференция непосредствено след края на събранието.

На общото събрание беше избран и контролен съвет. До момента клуба е нямал такъв, а само финансов контрольор в лицето на Иван Витанов. Контролният съвет ще бъде съставен от трима души – представител на фен клуба и хора, които да следят счетоводно-финансовия поток, постъпващ в клуба от спонсори и дарители, и съответно да контролират целесъобразното изразходване на средствата.

“Искам да подчертая, че общото събрание освободи само от длъжност председателя на Управителния съвет г-н Йордан Павлов и контрольора г-н Иван Витанов, но не и от отговорност. Очакваме на следващо заседание на сдружението да бъдат предоставени техните отчети”, добави Жлябинков.

Снимка: Гонг

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK