Левски

Борисов: Футболният клуб Левски го е имал, има го и ще го има

Днес премиерът на България Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и петима представители на феновете на Левски проведоха среща.

 

Поводът за този разговор е притеснението сред "сините" фенове, което се породи в последните дни след твърденията на собственика на Левски Васил Божков, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса с "Национална лотария".

 

"Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

„Тук е трудно да се определи кой е по-голям фен на Левски. Ходил съм на повече мачове, отколкото всички заедно. Това са две различни теми. Понеже вие ги обвързахте в една, затова е толкова голям интересът“, така се обърна Борисов към представителите сините привърженици.

 

„Срещам се с всички. Футболният клуб Левски го е имал, има го и ще го има“, добави той.

 

„Акциите трябва да са при вас и вие да държите управлението на клуба, така както са Барселона и Реал Мадрид, където феновете имат важна роля. Толкова по модела на управление“, добави той.

 

„Ние като изпълнителна власт не може да ви отговорим публично. Вие обвързвате двете теми. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. Това нещо го сезираме и го даваме на прокуратурата. Къде е Левски в цялата ситуация? Вие се срещата и ни плашите с бутнове. Какво искате вие от нас? Да скрием този доклад. Няма как да го скрием, защото утре ще дойде прокуратурата да ме пита защо съм го скрил. Тези хора носят отговорност с техния печат относно доклада. Излиза, че ни плашите с бунт. Така излиза“, каза още Бойко Борисов.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK