Арда (Кж)

Румен Руменов: Мястото на Арда е в Топ 6

Румен Руменов преминава в АРДА от Етър. Той е на 26 години и играе на поста вътрешен полузащитник. Преди да дойде в АРДА е играл за Шумен, Литекс, ЦСКА, Нефтохимик и Етър. Руменов има и мачове за националния отбор до 19 г. Той застана пред камерата на ARDA TV за да разкаже какви са впечатленията му от новия от отбор.


Румене здравей, ти вече отбеляза първото си попадение с екипа на АРДА, макар и в неофициална среща. Как се чувстваш в отбора, как те приеха момчетата?
– Чувствам се отлично тук, всичко е много добре. Също така и колективът е добър, момчетата са страхотни.Познавам се с част от тях, с други сме играли един срещу друг. Виждам, че се работи много професионално в АРДА и всичко е на високо ниво. Тренировките са много интензивни, но това е нормално за такъв период на подготовка.

Има ли умора в теб, след близо 10 дни в Турция и още толкова в Момчилград, макар, че ти там наблягаше на фитнес?
– Умората започва да се натрупва с всеки изминал ден, но както ви казах това е нормално, тренировките са много интензивни с топка. Виждам, че треньорът иска да практикуваме такъв футбол, с много преса, което е много добре за всеки един футболист и той изпитва удоволствие от това.

Това си пролича на мача с Динамо Тбилиси, когато пресирахте грузинските футболисти и ги надиграхте.
– Да, така беше. Всички момчета пресираха много добре и смятам, че сме доста подготвени. Надявам се в първенството да влезнем по най-добрия начин. На АРДА мястото е в топ 6 и ще направим всичко възможно това да се случи.

Как се стигна до твоето идване в АРДА, ти беше футболист на Етър?
– Да, аз бях в Етър. Г-н Петър Пешев ме потърси, също така и треньорът Стамен Белчев ме потърси. После се разбрахме за условията и смятам, че избрах правилното място за мен, защото виждам, че всичко тук се работи по много професионален начин. Бил съм в други два добри отбора от България и мисля, че се работи наравно като при тях.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK