България

Играем баража с Унгария в Скопие или Белград?

Заради проблем с лиценза на националния стадион “Васил Левски” решителния бараж за Евро 2020 срещу Унгария може да се състои в Скопие или Белград. Причината е в изменение на нормативните документи, за което в БФС са наясно, но нямат решение на проблема.

 

 

 

В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия, която да даде заключение и сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития.

Миналата година това е правила Общинската комисия, но през тази има промяна и тя не се ползва със същите права. Именно поради тази причина има опасност националите да играят извън България мача с Унгария.
Лицензът на “Васил Левски” изтича и трябва да бъде подновен. Националният стадион отговаря на изискванията, но не може да предостави документ на УЕФА. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов признава за проблема пред Гонг.
"Има един проблем, който се надявам да решим. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия, която да даде заключение и съответно сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. Миналата година това е правила Общинската комисия. Това не се отнася само за стадионите, а за всички зали и спортни обекти.
Трябва да проверя, тъй като не съм сигурен кога изтичат лицензите. България няма да има проблем да приеме Беларус за приятелския двубой, но може да има проблем за мача с Унгария. Лудогорец също може да има неприятности, тъй като, както знаете играят в Европа и от УЕФА искат документ, че съоръженията отговарят на критериите за сигурност. Просто на този етап няма кой да го издаде, иначе всички знаем, че стадионите са годни. Надявам се проблемът да се реши", заявява Попов.
Стигне ли се до такъв сценарий, то вариантите пред България за домакинството са два - Скопие и Белград, където има лицензирани стадиони. Румъния отпада, тъй като ни е потенциален съперник в баражите. Солун бе възможен вариант, но след инцидента с Тоско Бозаджийски вече е немислим, пише “Меридиан Мач”. Доволни от ситуацията ще са унгарците, които отдавна искаха такава развръзка и дори настояваха за размяна на домакинството.

Меридиан мач

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK