Левски

Гешев: На Божков са повдигнати 7 обвинения, обявен е за общодържавно и международно издирване

Към този момент Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като същият е напуснал границите на стараната.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев, който коментира днешната акция в офисите на бизнесмена Васил Божков, Националната лотария и Държавната комисия по хазарта. "Нямам разрешение да коментирам подробности. Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд. Той е поредният олигарх, който бяга от България. Факт е, че е извън страната, но не съм сигурен точно къде се намира", каза още той пред медиите.

"Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. И такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Ние не преследваме богатите. Ние  спазваме закона. Не може да не си платиш 400 млн. лева данъци. Време е всеки да си плати за това, което прави. Независимо коя партия стои зад него, независимо колко милиарда има, независимо кои чужди интереси стоят зад него. Ние искаме да се спазва закона", обяви Иван Гешев.

"По закона за МВР са задържани над 16 лица, но не мога да коментирам дали всички са от Комисията по хазарта. Председателят на комисията Александър Георгиев, доколкото ми е известно, е с мярка за задържане до 24 часа", разкри още Гешев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK