ЦСКА

ЦСКА с нов автобус

ЦСКА-София вече е закупил нов автобус. Возилото е с марка “Мерцедес”, но ще бъде на разположение на отбора поне след месец. Появи се информация, че рейсът ще бъде показан преди дербито с Левски, но на този етап това няма как да се случи. Ръководството вече е превело сумата за автобуса, която е шестцифрена. Според информация на “Блиц”, возилото е модел “Мерцедес” - Turismo. В момента “Армейците” използват автобус под наем, а в последните дни той се брандира с емблемата на клуба и с логото на двата основни спонсора.

За покупка на нов рейс се говореше от доста години насам, но по една или друга причина до такава инвестииця не се стигаше. В този период, извън разходите по отбора и школата, ръководството наля огромни суми в дейности по базата в Панчарево, както и колосалните 8 милиона лева за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

 

Преди време собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев сподели в свое интервю пред “Топспорт”: “Една година преди търга за емблемата фенове от различни фракции дойдоха при мен и ми заявиха, че най-важното е това - да си вземем емблемата. Казаха - ти вземи емблемата, ние ще купим автобус. Откриха сметка, в която към днешна дата (б.р. - 15 октомври) още има… 57 лева. Ще купя и автобус”.

 

В близко време се очаква и развитие около базите на ЦСКА-София. В кратки срокове би трябвало да бъде учредено съвместно дуржество между клуба и държавата с име Спортни имоти “Българска армия”, след което ще се пристъпи към реконструкция на стадиона. В дейностите по “Армията” и базата в Панчарево се планират инвестиции за десетки милиони левове.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK