Бреша

Кой ще приюти новия Пирло?

Трансферният прозорец вече се затвори, но предложенията продължават да валят. Един от най-ухажваните млади играчи на Апенините е безспорно Сандро Тонали. Заради физическата прилика и технически характеристики медии и футболни спецове му лепнаха прякора Новият Пирло. Към мераците на Ювентус, Интер и Милан да го имат в редиците си се присъедини и Фиорентина. Дълги години  тифозите на виолетовите въздишаха по Антоньоли и Баджо,а в образа на Тонали те виждат нещо сходно с двамата велики играчи.

 

 

Сандро Тонали е роден на 8 май 2000 година във Лоди,Северна Италия. Започва кариерата си във Пиаченца, но след банкрута на тима през 2012 младокът се прехвърля във Бреша, където преоткрива себе си.Елеганатен, с прецизен пас, безупречна техника и поглед на терена, младокът е копие на знаменитият Андрея Пирло. На Европейското първенство за юноши до 19 преди две години във Финландия Италия загуби драматично от Португалия с 3:4, но Сандро бе избран за най-техничният играч на първенството. Вече записа и 3 мача със Скуадра Адзура в Евро квалификациите срещу Лихтенщайн, Гърция, Босна и Херцеговина. Възможността да попадне сред избраниците на Роберто Манчини  за Европейското първенство по футбол въпреки,че е само на 19 години е голяма. Но най-добре говорят за него тези,които го познават отблизо.

 

 

 

Стефано Сабели(съотборник на Тонали в Бреша): "Той ще стане голям играч. В динамиката на играта има нещо от гения на Пирло.На тази възраст вече се утвърди като лидер на тима ни. Има голяма
бъдеще и трябва да работи още повече".

 

 

Роберто Боскаля-бивш треньор на Бреша: "Не трябва да се правят някакви сравнения между Тонали и Пирло,защото не винаги това носи ползи или е удачно за един млад играч. Но ако трябва да преувелича малко струва ми се,че на своята възраст Тонали е дори по добър от Пирло, без да влагам  някаккви сантименти".

 

 

Ариго Саки:"Той е е едно талантливо момче и трябва да му помогнем да се превърне в завършен играч"

 

 

Със сигурност лятото ще ни даде отговор на въпроса кой ще приюти новият Пирло.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK