България

Георги Дерменджиев: Ще викаме само тези, които са в добра форма

Националният селекционер - Георги Дерменджиев, и вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов разговаряха с медиите седмица преди приятелската среща с Беларус.

Проверката е на 26-и февруари на националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 17:00 часа.

"Има определен кръг от играчи, които се наблюдават. Тошко Неделев вече играе, Божиков и Десподов също имаха контузии. Ще се насочим към тези, които са здрави и са в добра форма", призна Дерменджиев.

"Искам да видя футбол. Не искам да анализирам отборите, вие виждате каква е играта. Контролната среща се явява генерална репетиция за някои момчета, които нататък ще се утвърждават, така че това не е решаващо като мач."

"Гледах мачовете на Бодуров. Добре е за него, че има отбор. Да, нестандартен е, но формата му започва да се подобрява. Добре е, че отново играе футбол. Ако преценя, че е необходим като форма, той има достатъчно рутина, за да бъде в националния отбор", заяви Дерменджиев.

"Искаме всички да гледаме в една посока. Към отборите има специално пуснати писма, които са от футболния съюз. Това не са обикновени покани. Всичко е описано, става въпрос за собственик, изпълнителен директор, спортен директор, треньори - всички са уведомени."

Снимка: Блиц

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK