Пирин Благоевград

Пирин Бл иска базите си за 30 години

Ръководството на Пирин Благоевград даде специална пресконференция в София. Мениджърът на орлетата Уорън Фийни разкри, че е впечатлен от това, което е заварил и видял в тима и от качествата на своите футболисти. Силният човек в клуба Ива Уорън пък изрази надежда, че реновирането на стадиона ще приключи по-рано от очакваното. Спортният директор Венко Попов призна, че в началото на сезона е имало трудности, но вече е оптимист за бъдещето на представителния тим.

 

"За мен е удоволствие да водя Пирин. Хареса ми клубът, харесаха ми амбициите на собствениците и исках да бъда част от този проект. Имаме добри играчи, които искам да направя още по-добри. Знаем каква е целта ни - да се класираме в елита. Искаме да завършим сезона възможно най-нагоре в класирането. Ако не успеем да спечелим промоция този сезон, ще дадем всичко от себе си през следващия", сподели Фийни.

 

"Лятото започна доста трудно за нас, но мисля, че в последните седем месеца успяхме да свършим страшно много работа. Имаме разработени планове за козирка на стадион "Христо Ботев", имаме работеща администрация, имаме силен отбор и школа, която работи и играе добре. Работим на ниво с община Рила за развитието на спортно-техническата база там и с община Благоевград за нещата, които трябва да се случват в града. Всеки ден при нас се прави нещо ново. Искаме да създадем много добра база, развитие на ДЮШ и създаване на женски отбор, който да допълни всичко, което ни е нужно. Наистина плановете ни са дългосрочни, разговаряме с община Благоевград и община Рила за стадиона и базите за срок от 30 години.

 

"Търсим терен за изграждане на още игрища", каза Уорън.

 

"Тръгнахме трудно, няма какво да крием, имаше голяма опасност отборът даже да не стартира сезона. Хубавото е, че нещата при нас се случиха както трябва благодарение на спонсорите и новите собственици на клуба. Отбора го правихме в движение, именно там беше най-големият проблем, тъй като имахме само 3-4 човека с договори. Направихме боеспособен отбор, претърпяхме и промени в треньорския щаб, наложи се поради слаби резултати и недоразумения между футболисти и треньори. Всички трябва да имаме търпение, защото един отбор се изгражда бавно и трудно, но най-хубавото е, че се промени начинът на трениране и мислене на футболистите след назначаването на новия мениджър. Надявам се през пролетния полусезон да покажем коренно различно лице от това, което беше през есента. Мисля, че успехите са пред нас", каза Попов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK