Спартак (Плевен)

Твенте привлече талант на Спартак (Пл)

Талантът на плевенския Спартак Красимир Тодоров вече е играч на нидерландския елитен Твенте. Трансферът на родения през 2004 г. нападател се осъществява със съдействието на неговия агент Антъни Раво.

 

В клуба от Нидерландия се подвизава още един наш талант - Станислав Дюлгеров, който е с година по-голям от Тодоров. Безспорно най-известното българско име в Твенте бе на Николай Михайлов, който изкара най-силните си футболни години в местния тим.

 

През пролетта на 2019 г. Красимир Тодоров тренира една седмица с юношеския тим на Евертън по покана на английския клуб. Миналата година той бе избран за най-добър нападател в Елитната група до 15 г., както и за капитан на националния отбор на България (род. 2004 г.).

 

Треньорът му в Спартак Пл Радостин Александров не спести суперлативите за младия футболист. "Красимир е изключителен талант! Той е от онези специални играчи, които имат от всичко по много. Скорост, сила, издръжливост, техника, интелект - във всеки компонент той е с перфектни резултати. Като характер също е изключително момче, което се е справило с всичко по пътя си до момента. Винаги целенасочен, устремен и отдаден към футбола, играч, който знае какво иска и какво е нужно, за да го постигне", коментира Александров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK