Бирмингам

Джуд Белингъм е готов да попадне в радарите на футболна Англия

През август месец миналата година 15 годишният Джуди Белингам счупи рекорда на на легендата Тревор Френсис. Със своите 16 години и 38 дни стана най-младият играч в историята на Бирмингам, дебютирал за клуба. Предишното постижение бе на Тревор Френсис, който дебютира на 16 години и 139 дни. На 29 юни Белингъм ще навърши 17 години, а докато не навърши пълнолетие и не сключи професионален договор, ще получава по 145 паунда на седмица.

 

 

Той се счита да един от най-големите млади таланти на Острова, а след като навърши 17 години мнозина спецове са сигурни, че няма да остане в тима на Бирмингам. На дневен ред стои основният кандидат за неговия подпис Манчестър Юнайтед, който обича да привлича младите таланти на Острова.

 

 

 

Мнозина вече виждат един нов Гаскойн на английския футбол. За тима на Бирмингам от второто ниво на Английската Лига младокът има вече изиграни 32 мача и 4 гола. Особена красиви бяха попаденията му срещу Бренфорд и Барнзли. Срещу Бренфорд Белингам пробяга 18 ярда с топка в крака като Марадона и заби страхотен гол. През лятото със сигурност ще наддават за талантливия младок,който е капитан на Англия до 18 години.

 

 

 

Пламен Трендафилов

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK