Ботев Пловдив

Перейра остава само срещу по-малка заплата

Десният защитник на Ботев (Пловдив) Джонатан Перейра е поставен пред дилема. Договорът на бразилеца с клуба изтича през лятото и той все още не го е подновил. Перейра е сред най-скъпоплатените футболисти на „канарчетата“, но предвид финансовата ситуация в клуба, ще му бъде предложен нов контракт, при положение, че се съгласи да намали заплатата си.

 

Не се знае как ще реагира защитникът. Най-големият коз на ръководството е, че Джонатан Перейра много харесва Пловдив и се чувства перфектно в града, както е признавал многократно самият той. Бразилецът е довел и семейството си и нищо не му липсва. Именно това може да го накара да се откаже от част от парите си в името на това да остане в отбора и в Пловдив.

 

Няма да има щастлива развръзка обаче за друг защитник - Димитър Пиргов. Бившият футболист на Левски и Славия не може да се разбере с Ботев за нов договор, тъй като той иска сериозно увеличение на заплатата си. „Меридиан Мач“ научи, че Пиргов е поискал да получава 10 000 лева месечно, което клубът не може да си позволи. При това положение централният защитник сигурно ще се опита да си намери нов отбор в чужбина. Бъдещето му обаче не е свързано с Пловдив.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK