Миньор

Викат прокурор в Миньор

Новият управителен съвет на Миньор (Пк) ще изиска документално отчет от бившото ръководство на клуба за изтеклия 4-годишен мандат. Това заяви пред ръководители на спортни клубове в Перник Мартин Жлябинков, секретар на община Перник и член на новия управителен съвет на „чуковете“.

 

Според Жлябинков, ако такъв отчет не бъде представен, управителният съвет ще сигнализира прокуратурата. Той увери, че от длъжност, но не и от отговорност, са освободени досегашният председател на сдружението Йордан Павлов и финансовият контрольор Иван Витанов.

 

Спортисти изразиха недоволство, че футболният Миньор получава 250 000 лева, което е половината от предвидените средства за спорт от община Перник за 2020 година, без дори да е представил отчет. На футболния клуб са давани ежегодно от общината 165 000 лева. Според Денислав Захариев, член на бившия управителен съвет, клубът няма задължения.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK