Калиакра Локомотив (Русе)

6 клуба в Трета лига развяха бялото знаме

Банско не е първият, а и едва ли ще е последният клуб, който е на път да развее бялото знаме и да прекрати участие в Трета лига. Причината е до болка известна -липсата на достатъчно средства за нормално съществуване на отборите. От началото на сезона 2019/2020 до момента цели 6 клуба направиха това - Хитрино, Хасково, Калиакра, Локо Русе, Верея и Чико Бунара Бяга, като последните два дори не започнаха кампаниите.

 

Най-много - 3 тима, напуснаха преждевременно Североизточната Трета лига. Последният бе Хитрино, който го стори на 4 февруари. На 29 ноември участие прекрати Калиакра, а на 7 август Локомотив Русе. Така напролет в дивизията ще има по 2 почиващи отбора и един, който ще печели служебно.

 

На югоизток тази зима бялото знаме развя Хасково. На 21 януари от клуба обявиха официално, че спират участие. Още с началото на сезона Верея не подаде заявка, след като през лятото не получи професионален лиценз и бе пратен в Трета лига. Сокол Марково не се яви вече за един двубой през есента и при повторно неявяване напролет ще бъде изваден от групата, след като му бяха отнети 3 точки.

 

На югозапад малко преди старта новакът Чико Бунара Бяга се отказа от участие и дивизията остана с един почиващ. Засега единствено на северозапад запазват пълния си състав, като остава да видим докога... И този сезон в третия ни ешелон не мина без незавършили клубове. Но това май вече не е новина!

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK