ФК Марица Пловдив

Марица с нова петиция за стадиона и ДЮШ

Петиция по инициатива на старши треньорът на представителния тим на “Марица” Борислав Караматев стартира днес. Подпискта е с искане за отпускане на средства за изграждане на инфраструктура на стадион „Марица“ и тренировъчна база на ДЮШ на клуба.
За близо 100 годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има. – пишат от клуба, като призовават:
Догодина по това време ФК „Марица“ трябва да празнува 100 години от основаването си. Клубът край Захарната фабрика е от малкото, които помнят рождената си дата – 20 септември 1921 година.

 

 

Напълно възможно е тогава тези 100 години самота във футбола под тепетата да са само спомен за тези, които са се докосвали до магията на жълто-сините.
Преди години футболният тим от Кършияка беше единственият отбор, който имаше нотариален акт за стадиона си, но документът изчезна. Той е издаден още на 12 февруари 1939 година, когато клубът получава имота като дарение. Стадион „Марица“ е открит официално на 30 май 1943 година. Сега обаче имотът е актуван като общинска собственост, а тимът е само ползвател на базата, която е в окаяно състояние. ПФК Марица (Пловдив) не иска пари за нов стадион, не иска пари за издръжка на клуба. Това което искаме е Община Пловдив да се грижи за имотите си и те да бъдат в състояние, отговарящо на изискванията, за да могат децата да тренират и играят при условия, които заслужават, а представителният тим да има база, за да се работи по развитието на тима и изкачването му в по-горна група.

 

 

Клубът, дал на Пловдив и българския футбол Чико, Тумби, Христо Стоичков, Георги Георгиев, Петър Курдов, Костадин Видолов, Красимир Димитров, Николай Киров, Краси Чомаков, Сашо Александров, Асен Николов, Румен Христов и още 457 футболисти, играли в А група, отново остана на сухо.
Борислав Караматев – ст.треньор на ПФК Марица Пловдив 1921

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK