Левски

Левски ще спасява бюджета с продажбата на Холмар

Ръководството на Левски ще направи опит да върже бюджета през лятото с продажбата на Холмар Ейолфсон.

Исландският национал прави отлична кампания и интерес към него не липсва.

Централният защитник още през зимата попадна в полезрението на няколко английски клуба, които продължават да го следят. Сред тях бе и елитният Борнемут.

Очакваше се именно този тим да действа в края на трансферния пазар и да изпрати оферта за правата му, но това така и не се случи.

В момента Ейолфсон е най-скъпоплатеният играч на "сините". С негова продажба не само ще бъде вързана част от бюджета за следващата кампания, но ще падне и голяма тежест от перото "месечни възнаграждения" в Левски.

По договор, подписан от предишното ръководство на клуба, той получава заплата от над 30 000 евро. Трябва обаче да се отбележи, че Холмар е стабилен, играе на добро ниво и не допуска спадове в представянето си. През пролетта е най-силният футболист на "сините".

През лятото на "Герена" ще трябва да взимат тежки решения. И всичко ще зависи от това дали на хоризонта ще се появи нов солиден спонсор, съгласен да налива милиони в клуба. Или пък на сцената ще излезе бизнесмен, който да придобие мажоритарния пакет акции на клуба.

За момента няма такъв, а над 80% от дяловете на клуба продължават да са в Георги Попов, който заедно с боса Васил Божков е в ОАЕ, а прокуратурата иска екстрадицията им у нас.

Премиерът Бойко Борисов бе посочил, че спортният тотализатор може да даде средства на клуба срещу реклама. Тази идея обаче не е добре приета от мнозинството организирани фенове на 
Левски. А наскоро спортният министър Красен Кралев заяви, че разговори в тази насока не са водени.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK