Ливърпул Манчестър Сити

Висшата лига с иновативно решение: 92 мача в Мидландс

Шефовете на клубовете във Висшата лига са изготвили интересен план, чрез който сезонът да бъде завършен. 

 

Идеята е оставащите 92 мача да се игараят пред празни трибуни, но всеки да бъде излъчен пряко по телевизията. Двубоите ще се състоят на 2 или 3 неутрални терена в Мидландс, където за момента ситуацията е най-спокойна. 

 

Стадионите ще примеат по повече от 1 мач на ден, а отборите ще играят на всеки три дни, за да може да завърши сезонът. 

 

С използването на ограничен брой стадиони, ще бъдат сведени до минимум полицейските и медицинските служители, които са необходими за провеждането на един мач. Тези предложения ще бъдат обсъждани на днес среща на клубовете.

 

От Висшата лига са склонни да се играе без публика, но искат да изпълнят ангажиментите си към телевизиите, тъй като са обвързани с договори за огромни суми и ги чакат колосални загуби, ако това не се случи.

 

Има вариант клубовете от Висшата лига да оспорват евентуални глоби от страна на телевизионните оператори във връзка с евентуалното неприключване на първенството.

 

Телевизионните оператори, като сред тях са Sky Sports и ВТ Sport, ще искат от клубовете компенсации в размер на 750 милиона паунда, ако не бъдат изпълнени всички телевизионни предавания до 31 юли.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK