Левски

Боримиров: Нещата в Левски не са добре

Бившият национал Даниел Боримиров говори пред германския "Кикер". Бившият спортен директор на Левски даде интервюто преди пандемията от коронавирус. Той разкри, че в момента се занимава с изграждането на футболни терени и тенис кортове. Боримиров посочва, че Мюнхен 1860 продължава да е в сърцето му и не би отказал оферта за работа в клуба.

"Сърцето ми е отдадено на Левски и Мюнхен 1860. Обичам тези клубове колкото децата си. В момента в Левски нещата не са толкова добре. За жалост треньорите са уволнявани много бързо. А всеки нов сменя играчите и си води попълнения. За изграждането на добър отбор са нужни две-три години. Станах спортен директор през 2008 година, а през 2009-а станахме шампиони за последен път", обясни Даниел Боримиров.

"България не се е класирала на голям форум скоро, защото не инвестирахме достатъчно в следващите поколения. Работата с младите бе неглижирана, направиха се много малко игрища, а треньорите при подрастващите са лошо платени. По този начин не става. В някои клубове не се харчеше и стотинка за школите", признава бронзовият медалист от Мондиал'94.

"Надявам се, че ще спечелим баража за европейското първенство. Ако бием Унгария, мисля, че след това ще срещнем Румъния. Шансовете не са толкова лоши, като се има предвид, че и двата мача ще са в София."

"В момента не виждам нито един футболист от националния тим, който да има качества за Бундеслигата", завършва Боримиров.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK