Миньор

Легенда на Миньор се нуждае от помощ!

Приятели, един от емблематичните футболисти на Миньор Ангел Славов се нуждае от нашата помощ. Русокосият централен нападател, запалил много от нас за жълточерната идея с головете си, е претърпял животоспасяваща операция и е необходимо спешно кръвопреливане.
Всеки, който иска да помогне може да го направи утре от 9,30 часа в Кръвна банка – Перник.
Кръвта има 5 групи – нулева, А, В, АВ и „жълточерна“!

 

 

 

Ангел Славов: „Свързах и кариерата, и живота си с Перник. Този град е дълбоко в сърцето ми. Бях 17-годишен, когато искаха да ме вземат в „Левски“. Тогава избягах и се скрих в парка. В ЦСКА останах само една година, защото все ме теглеше към Перник. Когато Манолов ме отведе на стадион „Народна армия“ ми вика: „Ей, граовец, я погледни каква райска градина е тука, а ти в тоя кюмюрджийски град си тръгнал футбол да играеш“. Аз пък още на следващата година се върнах в Перник. Тук с „Миньор“ са минали най-славните ми години. Никога няма да забравя мача ни в София срещу „Левски“ през 1985-та година, когато победихме с 3:2, а аз вкарах 2 гола. Най-красивият гол във футболната ми кариера бе в мача срещу „Берое“ в Стара Загора през 1984-та, когато бихме с 2:0. Тогава с летящ плонж вкарах с глава, а и не бяхме побеждавали беройци повече от 20 години. От Георги Йорданов прихванах много неща във футбола, а най-добрите ми треньори са били Живко Карадалиев и Георги Златков. В България няма по-добра публика от миньорската, по 30 хиляди души са идвали да ни гледат на стадиона. Незабравим за мен ще остане и мача с „Беласица“-Петрич през 1984г., когато бихме с 3:0, а публиката слезе на терена. Стоян Шишков ме взе на ръце и ме внесе в съблекалнята. Бяхме страхотен колектив тогава, затова имахме успехи. Не мога да си представя живота си без футбола, „Миньор“ и Перник“.

 

 

Нека, който иска и може да пмогне, молим да потвърди в коментарите!

 

 

Ангел Славов и Миньор, Ви благодарят! Бъдете здрави!

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK