Байерн Мюнхен Борусия Дортмунд

Байерн, Борусия (Д), Лайпциг и Леверкузен даряват 20 млн. за по-бедните клубове в Германия

Четири немски гранда ще осигурят пари на нуждаещите се клубове от Първа и Втора Бундеслига. 

 

Представители на Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен са се срещнали миналата седмица и са обсъдили подробностите. 

 

От немската футболна лига имат резерв от 45 млн. евро от настоящите телевизионни права, които могат да бъдат използвани за различни проекти (примерно собствен канал, по който да бъде излъчен остатъка от сезона). Ако парите не се използват, те ще бъдат разпределени между клубовете. 

 

Както е известно, сезонът беше прекъснат заради пандемията от коронавирус и все още не е ясно кога ще бъде подновен. Това може сериозно да се отрази върху финансовото състояние на по-малките клубове в Германия. 

 

12,5 млн. евро ще бъдат разпределени между отборите, които участват в Шампионската лига - Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен. 

 

Те са решили да предоставят тази сума на федерацията и тя да разпредели парите на най-нуждаещите се клубове. Представители на четирите клуба ще осигрят и собствени средства, така че сумата да нарасне до 20 млн. евро. 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK