ЦСКА

ЦСКА рязко сменя политиката, ще привлича и ще изгражда българи вместо да взима чужденци

Рязка промяна ще претърпи трансферната политика на ЦСКА-София през следващите месеци.

Клубът ще заложи основно на привличането и изграждането на родни футболисти, твърди "Тема Спорт". Лятната селекция няма да има нищо общо с тази преди 10 месеца, когато на "Армията" акостираха 10 чужденци.

Този път картината ще е коренно различна. "Червените" са си направили изводите на база миналогодишната селекция.

ЦСКА-София се раздели с две от новите си попълнения - Диего Фабрини и Тони Уот. Те изтъкнаха "лични причини" като мотив за напускането си. Италианецът си тръгна веднага след отпадането от Лига Европа. Часове след загубата от Зоря (Луганск) стана ясно, че той е пожелал да се раздели с клуба по-малко от три месеца, след като подписа.

Фабрини се завърна в Румъния, където продължи кариерата си в Динамо (Букурещ), но без успех. Бързо стана грешка, че привличането му на "Армията" е било грешка. Така се получи и с Тони Уот, който в началото на тази година се завърна в Шотландия.На подобни мащабни селекции от по близо една дузина чужденци, каквато бе миналогодишната, на този етап се слага край.

Очаква се от следващия шампионат българските футболисти в състава на ЦСКА-София да преобладават - нещо, което не се е случвало през последните години.

Този сезон пък бе достигнат пикът на чуждестранната инвазия в Борисовата градина и отборът е сериозно доминиран от иностранци. Това нещо ще се промени и ще се разчита все повече на родни състезатели, каквато бе и дългосрочната стратегия на клуба, обявена преди 4 години.

Преди старта на новия сезон "червените" ще привлекат не повече от един-двама чужденци. С някои от настоящите пък ще се стигне до раздяла поради изтичащи договори или поради други причини.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK