Отлагат конгреса на БФС за края на лятото

Изборът на нов президент на БФС ще бъде отложен за края на лятото. След оттеглянето на Борислав Михайлов от шефското място през октомври миналата година централата реши провеждането на конгреса да е на 7 юни. Тази дата обаче е крайно неудобна. Тя се пада между баражите на националния тим за европейското първенство. Според новата програма на УЕфА България трябва да посрещне Унгария на 4 юни в София. При успех на 9 юни три-кольорите ще мерят сили за място на финалите срещу победителя от двойката Исландия - Румъния. Така конгресът може да е само 2 дни преди изключително важен мач. 

 

По правилник Изпълкомът на БФС може да пренасрочи дата на избора на президент, още повече че в момента в страната има въведено извънредно положение. На практика сега е невъзможно да бъде водена и предизборна кампания, въпреки че все още няма кандидатури за шефското място. В момента временно изпълняващ длъжността е Михаил Касабов.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK