Барселона

Играчите на Барса си намаляват заплатите със 70%! Отправиха обвинения към ръководството

Всички футболисти на Барселона, начело с капитана на отбора Лео Меси, публикуваха съобщение в социалните мрежи, в което разкриха, че ще си намалят заплатите със 70% заради кризата във футбола зараади панемяита от коронавирус по целия свят. 

 

"Много се изписа и много се изкоментира за първия отбор на Барселона относно заплатите на играчите по време на извънредното положение. Искаме да разясним, че нашето желание винаги е било да се приложи намаляване на заплатите, защото разбираме сериозността на ситуацията и винаги сме били първите, които са помагали на клуба, когато сме били молени. Също така много пъти сме го правили самоинициативно в моменти, в които вярваме, че е необходимо и важно", пише в съобщението.

 

"Изненадва ни, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим."

 

"Споразумението се забави с няколко дни, защото търсихме най-правилната формула, чрез която да помогнем на клуба и служителите му в тези трудни времена." 

 

"Дойде моментът да обява, че освен, че ще си намалим заплатите със 70%, ни ще направим и дарения, да може служителите в клуба да взимат 100 процента от възнагражденията си през това време".

 

"Не искаме да завършим без да изпратим сърдечен поздрав и много сила на всички "кулес", които преминават през тези тежки моменти, както и на тези, които чакат търпеливо края на кризата в своите домове. Много скоро ще излезем от това и ще го направим всички заедно. Да живее Барса, да живее Каталуня", завършиха играчите на "блаугранас".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK