Локомотив (ГО)

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев пред F24: Локомотив е зависим от спонсорите, след тази криза ще видим дали ще могат да продължат да помагат на отбора

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев бе любезен да говори пред Football24.bg и да обясни какво е становището на Общината за ситуацията в Локомотив.

Днес официално доста от играчите на тима бяха разпуснати, като все пак останаха няколко играчи с договори и няколко млади футболисти, които евентуално да доиграят сезона.

Така при евентуално изиграване на мачовете до края на сезона отборът ще бъде при всички положения с отслабен състав. 

"Освободени са няколко основни футболисти по преценка на треньорския щаб, но са задържани и няколко момчета. Имаме и вратар. С тях и с млади момчета ще доиграем сезона, ако първенството изобщо се доиграе", коментира той пред нашата медия.

"Все пак знаете, че като няма тренировки ние нямаме излишни пари за разходи за заплати, квартири и храна. В момента не може да се води нормален тренировъчен процес, а няма и мачове. Не сме единствените, които сме предприели това".

"Не мога да ви кажа какво ще стане през следващия сезон. В зависимост от ситуацията и от формата на провеждането на първенството ще решаваме".

"Ситуацията е доста деликатна, а като цяло отборът е зависим и от спонсорите. В това положение ще трябва да видим и след това дали те ще продължат да помагат на отбора. Един от големите ни спонсори вече заяви, че няма да плаща за момента, след като първенството не продължава".

"Сами виждате, държавата се намира в извънредно положение". 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK